Volontiraj i daruj svoje slobodno vrijeme

Kažu da volonterizam ispunjava čovjeka srećom i vjerujte istina je, pridružite nam se jer zajedno može pomoći mnogima.

Svaki volonter prolazi osnovni stupanj edukacije i to:

  • Teorijski dio – Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i načela, Međunarodno humanitarno pravo, Hrvatski Crveni križ
  • Praktični dio – tečaj Prve pomoći

Volonteri željni dodatnih znanja i vještina:

  • Specijalistički stupanj – Interventni tim

http://www.hck.hr/edukacije-publikacije/edukacije-hrvatskog-crvenog-kriza/74

Volonteri GDCK Novalja su osobe koje dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanje i vještine u aktivnosti Crvenog križa za opću dobrobit ili dobrobit druge osobe, bez postojanja uvjeta isplate novčane naknade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.
 
Volonteri Crvenog križa razvrstavaju se u dvije kategorije:
 
  • Volonter specijalist: osoba koja je iskazala interes za volontiranje u određenom području djelovanja Crvenog križa, prošla edukaciju i stekla specifična znanja i vještine.
  • Spontani volonter: osoba koja se jednokratno uključuje u aktivnosti u slučaju potrebe za volonterskim radom prilikom djelovanja u kriznim situacijama ili organizaciji akcija širih razmjera a koje su kratkog trajanja.

Pridruži nam se, još danas!

Imaš ideje, kreativna si osoba? Želiš pomoći svojim zalaganje lokalnoj zajednici? Pravo je vrijeme da nam se pridružiš kao volonter crvenog križa Novalja! Nazovi ili pošalji e-mail, zajedno možemo više!